Stijn

In de tijd dat Stijn cello lessen volgde, studeerde en speelde hij op een gesloten, ingetogen Koreaans instrument. Niets voor Stijn. Omwille van de hoge kostprijs van een degelijke, kwalitatieve cello besloot hij er zelf een te bouwen. Hij volgde een opleiding aan het CMB (centrum voor muziekinstrumentenbouw) in Puurs (België). Zijn eerste instrument werd een schools exemplaar, maar toch reeds met de gekende verfijning en perfectie, eigen aan Stijn. Een instrument om met fierheid op te spelen. Open, ademend, vibrerend,...
De passie is aangewakkerd. Stijn zet vanaf dan zijn eigen stempel. Deze begint reeds met de keuze van het hout. Hij kiest voor kwaliteit en zoekt originele, vlammende tekeningen. Uit respect voor het hout en om de natuurlijke schoonheid te benadrukken lakt hij zijn instrumenten blank. Met de jaren krijgen de instrumenten hun eigen patine.
In 2004 loopt hij stage bij cellobouwer Michel Van Mulders in Slovenië. Daar leert hij weer andere technieken en kneepjes van het vak.
Stijn is eveneens een 'Meester in de beeldende kunsten' met specialisatie edelsmid. Deze kennis verwerkt hij ook in zijn instrumenten, strijkstokken en exclusieve sourdines
De cello's van Stijn krijgen voortaan gouden details mee. Een instrument met een inleg met goud of kleine gouden nerven, is kenmerkend voor het werk van de hand van Stijn.
Alle instrumenten zijn met de nodige perfectie afgewerkt maar ieder heeft zijn eigenheid.
De passie en de bezieling waarmee hij werkt worden weerspiegeld in zijn cello's. Enkel door de instrumenten te bespelen begrijpt u wat ik bedoel.
Stijn specialiseert zich in nieuwbouw . Daarnaast ontwerpt hij exclusieve sourdines.

 

 

© Copyright 2011-2022 cellobouw.com - juwelen-enzo.com - kersnaastdetaart.be - puntenkomma.be
`